Herbal & Acupuncture Treatment Ltd.

Behandelingen bij kinderen

Eczeem, chronische verkoudheid, chronische oorontsteking, diarree, allergieklachten, hoesten, astma, obstipatie, bedplassen, angsten, slecht eten, nerveus gedrag, verhoogde gevoeligheid, gebrek aan zelfvertrouwen

Dit zijn een paar gezondheidsklachten die goed te behandelen zijn met acupunctuur, acupressuur en fytotherapie. Kleine kinderen reageren opvallend goed en snel op de behandelingen. Dat heeft te maken met het feit dat hun energiesysteem nog zuiver en volop in ontwikkeling is. Kinderen zijn dynamisch en reageren daarom snel. Hierdoor zijn veel klachten en aandoeningen heel goed te behandelen met genoemde behandelmethoden. Bij jonge kinderen zijn het spijsverteringsstelsel en het afweersysteem nog in ontwikkeling. Daardoor zijn ze kwetsbaar voor invloeden van buitenaf. Er snel bij zijn en kennis nemen van welke vriendelijke kruidenremedies en of acupressuur of massage behandeling het kind goed verder kan helpen is van belang.

Bij kinderen worden extra dunne naaldjes gebruikt waarvan ze nauwelijks iets voelen. Bij de allerkleinsten worden de naaldjes direct na stimulatie verwijderd. Bij de grotere kinderen kunnen de naaldjes wat langer blijven zitten. Het kan ook zo zijn dat er geen naaldjes gebruikt maar dat bepaalde punten worden gemasseerd. Tijdens de behandeling mogen kinderen gewoon op schoot blijven zitten. Om de verstoringen in de energiebalans goed in kaart te brengen, worden er vragen gesteld over het eet- en slaapgedrag en het ontlastingspatroon. Verder is de behandeling gericht op de specifieke klacht. Hoeveel behandelingen er nodig zijn, is afhankelijk van de aard en ernst van haar of zijn klachten. Natuurlijk vinden ouders het niet leuk dat er in hun kinderen wordt “geprikt”. Maar in de praktijk valt het echt reuze mee. Er vaak komt er helemaal geen naald aan te pas!

Werken met kinderen is een passie van Petra, daar heeft ze een bijzonder talent voor. Kinderen voelen zich bij haar op hun gemak waardoor zij op een, voor de kinderen vertrouwde en veilige manier, zeer diepgaand met hen kan werken. Kinderen zijn dynamisch en sensitief en Petra werkt op geheel eigen wijze met behulp van Chinese behandelmethode aan de gezondheid- en psychische problemen.

Een goede ontwikkeling is mogelijk als een kind in balans is. Het legt de basis voor het hele verdere leven van het kind. Elke ouder wenst natuurlijk dat de ontwikkeling goed verloopt. Soms gaat dat niet vanzelf.Er kunnen diverse belemmeringen zijn waardoor het kind niet lekker in zijn of haar vel zit. In de traditionele Chinese geneeskunde worden psychische en fysiologische aspecten als een verbonden geheel gezien. Deze holistische benadering past goed  bij de behandeling van kinderen.

Meer informatie of een afspraak maken?
Tarieven diverse behandelmethodes