Herbal & Acupuncture Treatment Ltd.

Zwakke enkels, osteoporose, onderrugklachten, stijve en pijnlijke gewrichten, terugkerende ontstekingen, jicht, reumatoïde artritis, stijve en gezwollen gewrichten, sportblessures, peesontstekingen en spierverrekkingen

De ontwikkeling van sterke botten in de traditionele Chinese geneeskunde hoort bij de nier energie. De nier energie is de bron van het leven, daar hoort bij Jing (essence), geboorte en ontwikkeling.

Naast een belangrijke functie, samen met de longenergie, in de waterbalans in ons lichaam en de functie in mentale en fysieke ontwikkeling ligt er ook een belangrijke functie bij de aanmaak van beenmerg. In de Chinese geneeskunde gaat het om zowel het beenmerg als het ruggenmerg. Beenmerg speelt een rol in de immuniteit, sterke botten en tanden. Als er gewrichtsproblemen zijn door bijvoorbeeld osteoporose dan kan er sprake zijn van een zwakke nier energie en bloed stagnatie.

De theorie van de traditionele Chinese geneeskunde maakt gebruik van de namen van organen om een patroon van gerelateerde fysieke en psychologische problemen te beschrijven. Een zwakke nier energie zoals bekend in de Chinese geneeskunde is dus iets anders dan de nier functie volgens de westerse geneeskunde.

Westers gezien zijn er een aantal risicofactoren bekend die in verband staan met de ontwikkeling van osteoporose. Risicofactoren zijn aanwezig bij:

  • 80% van de vrouwen tijdens de postmenopauze
  • volwassene die een of meer botten heeft gebroken tijdens volwassenheid
  • mannen met een lage testosteronspiegel. Testosteron kan laag zijn vanwege de hoge alcoholconsumptie en onvoldoende essentiële voedingsstoffen in de voeding (door een dieet met te weinig calcium, vitamine D, fosfor en essentiële vitaminen)
  • een te veel dierlijke eiwitten in de voeding. Dit kan leiden tot een verlies van calcium via de nieren
  • een te hoge consumptie van natrium
  • een inactieve levensstijl gecombineerd met roken en alcoholmisbruik verhogen het risico van osteoporose

Preventie speelt een belangrijke rol bij het voorkomen van gezondheidsklachten. Wil je weten hoe de nier energie op een positieve manier te ondersteunen? Ik leg je er graag meer over uit.

Luister goed naar je lijf!

Het is erg belangrijk, voordat je aan een bepaald sporttraject begint, om te weten met welke motivatie je aan het sporten of aan de extra bewegen begint. Gaat het om gewichtsproblemen, herstel na ziekte periode, vermoeidheidsklachten of om stress kwijt te raken? Een consult kan je helpen bij het maken van de juiste keuzes ten aanzien van je sportbehoefte, over de opbouw, je voeding en andere leefstijlvraagstukken.

Bewegen & sporten moet goed voelen

Een zekere mate van beweging is prima, dat weten we allemaal. Als er gezondheidsklachten ontstaan op spieren en gewrichten dan is dat vaak omdat er aan een programma wordt deelgenomen zonder de juiste voorbereiding en opbouw. Zo is het van belang om je goed te laten informeren over jouw mogelijkheden en je voedingspatroon. Sommige mensen starten enthousiast met een sportprogramma en krijgen te weinig stoffen binnen die ze wel nodig hebben bij bepaalde vormen van trainen. Dan kun je last krijgen van blessures, vermoeidheidsklachten en soms zelfs van depressie of burn-out.

Het kan ook zijn dat er te veel of te zwaar getraind wordt, waardoor klachten ontstaan door overbelasting. Te intensief sporten is vaak het gevolg van de hoge druk die we voelen, uit de omgeving of in onszelf. Bewegen en sporten moet goed voelen en hoeft niet te leiden tot gezondheidsklachten.

Wat iedere sporter zou moeten weten

Guasha is een perfecte behandelmethode om de vrijgekomen afvalstoffen kwijt te raken. Guasha helpt om sneller te herstellen na inspanning, spierpijn te voorkomen en je optimaal fit te voelen!

Deze resultaten worden bereikt doordat de guasha behandeling direct werkt op de huid, het bindweefsel, het lymfesysteem, de meridianen, de spieren, de bloedvaten, het zenuwstelsel, de hersenen, het immuunsysteem en daardoor overeenkomstige functies, systemen en organen van het gehele lichaam. Het is een effectieve manier om verkrampte spieren weer los te maken. Daarnaast stimuleert guasha het afvoeren van afvalstoffen.

Klik hier voor meer informatie over deze behandelmethode.

Wat acupunctuur kan betekenen

De acupunctuurbehandeling is gericht op het herstellen van de energiebalans. Zowel een tekort als een teveel aan energie kan namelijk voor klachten zorgen. Daarnaast helpt een behandelplan inzicht te krijgen in de klachten zelf en de achtergronden ervan. Op welke plaats zit de klacht? Komt hij steeds terug op die plek? Hoe is het trainings- en eetpatroon?

Acupunctuur is een effectieve pijnstiller en kan het genezingsproces bevorderen bij allerlei (sport)blessures: spierverrekkingen, bloeduitstortingen, kneuzingen, verstuikingen, (schaaf)wonden, peesontstekingen (tendinitis), hielspoor, enz

Door de behandeling wordt de doorbloeding gestimuleerd. Hierdoor worden de spieren, pezen en gewrichten gevoed waardoor ze sneller afvalstoffen afvoeren en genezen. Doordat je lichamelijke energie in balans komt, herstelt de innerlijke balans zich ook.

Meer informatie of een afspraak maken?
Tarieven diverse behandelmethodes