Herbal & Acupuncture Treatment Ltd.

Eczeem, acné, psoriasis, gordelroos, netelroos, winterhanden, moeilijk genezende wonden bij diabetes, vitiligo, melasme (zwangerschapsmasker)

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de huidproblemen die ik tegen kom in de praktijk. Een gezonde, vitale huid is een rijk bezit, maar helaas niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig is er veel aan te doen. Ik heb me gespecialiseerd in huidproblemen en de behandeling daarvan met Chinese kruiden recepturen, topicale remedies en acupunctuur.

Hoe kan traditionele Chinese geneeskunde mij helpen

De huid weerspiegelt onze gezondheid. Het observeren van de huid werd al duizenden jaren geleden gebruikt als belangrijk onderdeel van de diagnose. De Chinese geneeskunde is erg effectief bij het aanpakken van huidproblemen. De belangrijkste behandelingsmethode vormen de Chinese kruiden. Acupunctuur wordt ook ondersteunend gebruikt. Vooral door de combinatie van deze behandelmethode wordt de bron van het probleem behandeld. Is er verstoring dan ontstaan klachten zoals roodheid, droogheid, jeuk, schilfering, blaasjes of een slechte wondheling.

Welke behandelingsmethoden zijn effectief?

In de praktijk behandel ik huidproblemen bijna altijd met een topicale remedie voor op de huid om deze goed te ondersteunen (kalmeren, ontspannen en te koelen) en een kruiden receptuur op maat naar aanleiding van de uitgebreide diagnose. Ook plannen we de acupunctuur behandelingen in om het probleem goed aan te pakken en balans te herstellen. Daarnaast worden er ook voedingsadviezen en adviezen op het gebied van levensstijl (beweging, stressfactoren/emoties) gegeven.

Herbal & Acupuncture Treatment Ltd.

Eczeem bij kinderen

Een eczeem patiëntje werd behandeld met topicale remedie en Chinese fytotherapie. De tweede foto werd 2,5 week later gemaakt. Bij de behandeling van huidaandoeningen kan het gebeuren dat na de behandeling de klachten iets toenemen. Dat zie ik regelmatig, maar dat is niet iets om van te schrikken. Het betekent, dat er iets gebeurt in het lichaam en dat er reactie is op de behandeling. Deze reactie zakt na een dag of een paar dagen weer langzaam af en daarna treed er verbetering op.

Meer informatie of een afspraak maken?
Tarieven diverse behandelmethodes