Herbal & Acupuncture Treatment Ltd.

COPD, hooikoorts, verkoudheid, hoest, rhinitis, sinusitis, hyperventilatie, kortademigheid, astma, zere keel en bronchitis

Als de longen niet goed kunnen werken dan kan dat zeer angstig en ingrijpend zijn. Ademhaling is onze bron van leven. Een ontspannen ademhaling zorgt ervoor dat we ons goed en gezond voelen.

Hoe acupunctuur & Chinese Kruidentherapie kunnen helpen

In de traditionele Chinese geneeswijzen krijgen de luchtwegen samen met de huid en de darmen een belangrijke plaats toegewezen binnen ons afweersysteem. Ze zijn extra van belang bij het sterken daarvan. Dit wordt in de traditie de  ‘WeiQi’, onze beschermende energie, genoemd. Dat die samenhang tussen longen, huid en darmen er is kun je bijvoorbeeld terugzien als we kijken naar gezondheidsproblemen als eczeem, allergieën en darmklachten. Vaak heeft iemand met huidproblemen ook last van zijn ademhaling en van zijn darmen.

Acupunctuur beïnvloedt de vrije stroom van energie in het lichaam; een behandeling is altijd gericht op het in balans brengen van energie. In geval van benauwd zijn wordt de energiestroom bezwaard. De behandelstrategie is dan gericht op het verhogen van de weerstand, het doen ontspannen van de luchtwegen en borstkas, en het verminderen van obstructies zoals slijm. De keuze van de acupunctuurpunten, die van de kruidenreceptuur en de duur van de behandeling hangt sterk af het type klacht, de leeftijd, medicijngebruik en de leefstijl.

Meer informatie of een afspraak maken?
Tarieven diverse behandelmethodes