Herbal & Acupuncture Treatment Ltd.

Stressincontinentie, blaasontsteking, prostaatklachten, plasklachten, infectieproblemen en witte vloed

Dit zijn een paar voorbeelden van gezondheidsproblemen die er kunnen zijn als het gaat om gezondheidsproblemen van blaas en urinewegen. Ze komen veel voor, vooral bij vrouwen. En kunnen in het dagelijkse leven voor veel ongemak zorgen. De symptomatische aanpak zoals we die westers medisch kennen is totaal anders dan de eeuwenoude Oosterse manier van differentiëren naar de onderliggende disbalans.

Westerse visie

Westers gezien wordt er in de blaas urine verzameld die via de urineweg het lichaam verlaat. Vrouwen hebben een korte urineweg waardoor bacteriën van buiten vrij gemakkelijk een infectie aan de blaas kunnen veroorzaken. Meestal zijn de bacteriën afkomstig uit het gebied rondom de anus. Maar ook tijdens de geslachtgemeenschap kunnen bacteriën via de urinebuis de blaas bereiken. Mannen kunnen ook een blaasontsteking oplopen, zij het minder snel. Bij hen kan een blaasontsteking leiden tot een prostaatontsteking. Een blaasontsteking geeft vervelende klachten; een drukkend gevoel in de onderbuik, een voortdurende aandrang om te plassen en pijn tijdens het plassen.  Je kunt het beste een urinetest laten doen bij de huisarts om zeker te zijn.

Er zijn ook andere blaas en urineproblemen als incontinentie, het niet kunnen ophouden van urine (of ontlasting) noemen we incontinentie. En dan is er ook urineverlies zónder aandrang en dat heet stress- of inspanningsincontinentie. Door verzwakte bekkenbodemspieren komt dit vaak voor na een zwangerschap en bij oudere vrouwen. Ook kan er sprake zijn van aandrangincontinentie. Dit komt voor bij vrouwen en mannen. Hierbij is er wel aandrang maar lukt het niet de urine op te houden. Bij deze laatste klacht is er meer dan acht keer per dag een sterke aandrang maar kan de urine wel worden opgehouden. Het zijn hele vervelende problemen en er is vaak veel aan te doen.

Acupunctuur helpt!

Er wordt eerst gekeken naar de mogelijke oorzaak van de klachten. Als dat duidelijk is, wordt daar het behandelplan op afgestemd. Bij incontinentie is de behandeling onder andere gericht op het verhogen van de spierspanning rondom de blaas en in de bekkenbodem. Bij een blaasontsteking wordt uw algemene weerstand verhoogd waardoor bacteriën minder kans krijgen zich te vermeerderen.

Een acupunctuurbehandeling verbetert het functioneren van de urinewegen. Het grote voordeel van acupunctuur is dat het ook een preventieve werking heeft. Hoeveel behandelingen nodig zijn, is afhankelijk van de aard en ernst van uw klachten. Bespreek plasproblemen ook altijd met uw arts.

Oosterse benadering

In de traditionele Chinese geneeskunde worden gezondheidsklachten aan urinewegen en blaas deze beschreven onder Linsyndromen. Deze syndromen verwijzen naar beschrijvingen van gezondheidsklachten die worden gekenmerkt door veel plassen, incontinentie en urine-afscheiding met pijn, of soms niet kunnen plassen, spasme in de onderbuik, en pijn rond de navel. Er worden vijf verschillende patronen herkend: warmte-Lin, steen Lin, bloed Lin, energie- Lin en troebele Lin syndromen. Westers gezien hebben we het over een blaasontsteking en daar wordt weinig in gedifferentieerd. Een belangrijk verschil in het behandelplan is dan ook dit onderscheidt. Het onderzoek naar de mogelijke oorzaak van het gezondheidsprobleem om herhaling te voorkomen. Er zijn ook veel kruidenremedies (fytotherapie)  bekend die goed helpen bij urine en blaasklachten.

Meer informatie of een afspraak maken?
Tarieven diverse behandelmethodes