Herbal & Acupuncture Treatment Ltd.

GuaSha en Cupping, een uitstekende therapie bij diverse pijnklachten

Guasha & Cupping werkt zeer effectief bij gezondheidsklachten zoals pijnklachten, migraine, depressie, maag en darmklachten, nervositeit, menopauze klachten, aangezichtspijn en nek- en rugklachten carpaal tunnel syndroom, artritis, reuma, RSI, onderrugpijn, tennisarm, frozen schoulder en andere gewrichtsaandoeningen.

Ik had chronisch pijn in mijn rechterschouder. Mijn jas aandoen was al pijnlijk. Ik had diverse therapieën geprobeerd maar niets hielp echt. Na vijf behandelingen was ik van mijn pijnklachten af.

Kees, Alkmaar

Guasha, effectief bij pijnbestrijding

Guasha bestaat uit twee woorden Gua en Sha (zie bij Acupunctuur). Tijdens de behandeling wordt er olie op de huid aangebracht.  Door behandelen met een speciaal instrument ontstaan er pijnloos petechiën onder de huid. Hoe donkerder de kleur hoe dieper de stoornis. Het zijn plekken die na een paar dagen weer verdwijnen.

Onze spieren en gewrichten kunnen problemen krijgen door kou, vocht, eenzijdig of te veel bewegen. Door GuaSha wordt de blokkade, die pijn of andere problemen veroorzaakt, opgelost.

Het is een eenvoudige therapie die werkelijk wonderen kan verrichten. GuaSha werkt spectaculair bij hoofdpijn, nek-, schouder- en rugklachten, long-, maag- en darm problemen, RSI klachten en dystrofie.

Cupping verbetert de werking van organen

Cupping is een intensieve manier om de fascia te behandelen. In de Traditionele Chinese Geneeskunst (TCG) worden de cups op de huid van de patiënt geplaatst en vervolgens vacuüm gezogen. Eventuele verklevingen in de fascia worden losgemaakt waardoor de fascia beter kan bewegen.

Cupping en GuaSha wordt gebruikt om ‘stagnatie’ te op te lossen. Pijn is een vorm van stagnatie. Beiden activeren het immuunsysteem.  Het bevordert de ontzuring en voert afvalstoffen af.

Na de behandeling zijn er ronde plekken zichtbaar. Deze zullen na een paar dagen weer verdwijnen.

Meer informatie of een afspraak maken?
Tarieven diverse behandelmethodes