Herbal & Acupuncture Treatment Ltd.

Acupunctuur

Latijn: acus (= naald) & pungere (= steken)

Acupunctuur is een onderdeel van Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG).  Er worden zeer dunnen naalden op acupunctuurpunten geplaatst. Het behandelen met de juiste techniek doet dan ook nauwelijks pijn en is niet te vergelijken met de verdovingsinjectie van een tandarts of een injectieprik in het ziekenhuis.

Therapie met acupunctuur is een holistische behandeling en gericht op de patiënt als geheel. Volgens deze filosofie behandelt men niet enkel de klacht, maar brengt problemen of probleempjes in een samenhangend kader.

Eeuwenoude methode

Deze eeuwenoude methode is nauw verbonden met de Chinese filosofie. Het is een geneeskundig denken, dat op het hoogtepunt van de Chinese beschaving circa 2000 jaar geleden, is vastgelegd in een volmaakt samenhangend en indrukwekkend geheel.

Basisbegrippen

Veel mensen zijn tegenwoordig wel bekend met enkele basisbegrippen die onderdeel uitmaken van het gedachtegoed. Denk aan de principes van Yin en Yang of de vijf elementenleer: Aarde, Metaal, Water, Hout en Vuur.

Succesvolle behandelingen

Er zijn vele publicaties over de positieve effecten van acupunctuur. Wil je weten of acupunctuur een goede methode kan zijn voor jouw gezondheidsklacht? Dan kun je informatie vinden op deze website onder indicatiegebieden.

Meer informatie of een afspraak maken?
Tarieven diverse behandelmethodes