Herbal & Acupuncture Treatment Ltd.

Vermoeidheid, prikkelbaar zijn, huilerig, pijnlijke borsten, misselijk zijn, onderrug pijn, gewichtstoename, geïrriteerd zijn, hoofdpijn

Bij meer dan de helft van de vrouwen is de menstruatie pijnlijk. 1 op de 10 vrouwen blijft aan het begin van de menstruatie zelfs 1 of 2 dagen thuis door de ernst van de klachten. Voor jonge meisjes tussen de 12 en 18 jaar kan het soms heel lastig om op school met de pijnklachten en vooral om met de emotionele klachten om te gaan. Sommige vrouwen krijgen pas klachten na het 25e jaar en andere hebben bijna geen klachten. Het komt ook voor dat de menstruatie heel licht is en dat er bijvoorbeeld een zwangerschapswens is en het maar niet lukken wil. Ook dan stellen we een behandelplan op om te achterhalen wat de mogelijke oorzaak kan zijn.

Symptomen

Tijdens de menstruatie bouwt zich in de onderbuik spanning op die op zichzelf heel natuurlijk is. Bij sommige vrouwen is deze stagnatie van energie en bloed onevenredig hoog. De behandeling is erop gericht om deze stagnatie op te heffen. Vaak zijn er dan ook emotionele klachten als stemmingswisselingen, depressie en prikkelbaarheid. En lichamelijk klachten als pijn of kramp in de buik, vermoeidheid, misselijkheid, hoofdpijn, en rugpijn die soms uitstraalt naar de bovenbenen of gespannen en pijnlijke borsten. Het gaat vaak om een combinatie van deze klachten.

De menstruatie is een cyclisch proces waarbinnen een verstoring van de balans kan optreden zodat de menstruatie onregelmatig wordt, te lang aanhoudt of juist te kort duurt. Andere klachten die er kunnen zijn als overmatig bloedverlies, tussentijdse bloedingen of menstruatiepijn zijn ook goed te behandelen.

Acupunctuur helpt bij menstruatie klachten

Menstruatieklachten, waaronder pre menstrueel syndroom, kunnen goed behandeld worden met acupunctuur. Menstruatieklachten kunnen zowel lichamelijke als emotionele klachten zijn. Vaak zien we een combinatie van buikpijn of hoofdpijn en geïrriteerd zijn, een kort lontje hebben.Sommige vrouwen zijn heel emotioneel de week voor hun menstruatie en voelen een algehele malaise. Premenstruele klachten ontstaan ongeveer twee weken voor de menstruatie en verdwijnen of verminderen als de menstruatie begint. Acupunctuur is een goede methode om deze klachten met succes te behandelen.

Veel vrouwen hebben elke maand weer last van ernstige menstruatieklachten. Laat je eens informeren over het behandelplan. Het helpt in veel gevallen!

Fytotherapie ondersteunt menstruatieklachten

Er zijn vele kruidenformules mogelijk. Een voorbeeld is een veel gebruikte en dan ook zeer bekende Chinese kruidenformule die Si Wu Tang-  Four Substance Decoction heet. Deze kruidenformule behoort tot de formules die het bloed tonifiëren, anders gezegd het bloed voeden en sterken. Hierdoor is de formule uitermate geschikt bij bloed leegte, er zit dan te weinig voeding of vitaliteit in het bloed. Indicaties van bloed leegte kunnen zijn, duizeligheid, een bleek gezicht, een bleke tong en bleke lippen, droge en brokkelige nagels, palpitaties (hartkloppingen), een droge jeukende huid, slapeloosheid, constipatie, menstruatie met weinig bloed, en soms het uitblijven van de menstruatie. De kruiden die erin zitten versterken en harmoniseren het bloed, bevochtigen het lichaam, reguleren de menstruatie, bevorderen de circulatie van bloed.

Meer informatie of een afspraak maken?
Tarieven diverse behandelmethodes